Nejprve si připravíme rybu: Filé omyjeme a osušíme. Pokapeme šťávou z citronu, osolíme a jemně opepříme. Nyní se pustíme do přípravy těstíčka: Do větší misky dáme prosátou mouku, do které přilijeme pivo, nasypeme prášek do pečiva a rozklepneme vejce. Vymícháme v hladké těstíčko, které si můžeme obzvláštnit bylinkami nebo kořením podle chuti. V tomto těstíčku obalíme filé ze všech stran. Smažíme v rozpáleném fritovacím hrnci nebo na pánvi dozlatova. Osmažené kousky ryby poté položíme na savý ubrousek, abychom odstranili přebytečný tuk. Podáváme s domácími hranolkami a tatarskou omáčkou.
Poznámka: Recept na naše domácí hranolky z trouby naleznete ZDE a recept na domácí tatarskou omáčku jsme pro vás připravili ZDE